Německé mistrovství IDM 2020

2020-08-20, Vladimír Skalický
0
0

Po jedné rozjížďce na Dářku a bezvětrném Rakousku jsem se vydal na mistrovství Německa na Steinhuder Meer kousek za Hanoverem. Předpověď byla pěkná. Sice 32°C, ale vítr 6-8 m/s . Pondělí cesta, v úterý trenink. Středa zahájení závodu a šup na vodu. 71 lodí z 6ti států.

Ve 14 hodin start – no vystřídali se všechny varianty startu a ani Black flag němce neumravnil. Až napočtvrté. Foukalo dost, 7-8 metrů. 3 kola, hodina kroužení a jedenáctka v cíli.

Druhá rozjížďka rovnou black flag – podařilo se. Nicméně před horní bojkou přerušeno pro velkou změnu větru. Nový start, zase hodinka jachtingu. No v cíli už to nebylo tak slavné (28).

Po dojezdu koukám kudy na břeh, měly být jen dvě rozjížďky. Ale protože předpověď se změnila a s větrem na pátek a sobotu to vypadalo špatně, vypustili nás ještě jednou.

Vítr klesl a pulsoval mezi 3-5m/s – nechali Oskara. Bolí všechno. (Zjistil jsem, že trénink na motoráčku na Slapech nemá na fyzičku kladný vliv). Na břehu v půl osmé  - pivko, něco do pusy („gut“). Těším se do postele, ale vylézt tři šprušlíky žebříčku je náročné.

1.den po třech rozjížďkách 14 místo.

Další den klesl vítr na mých neoblíbených 2-4 metry. Pulsoval a skákal. Co v jednom kole vydělám, v druhém ztratím. Bohužel vždycky v tom posledním. Potřeba výměny softwaru kormidelníka je zřejmá.

2. den po dalších třech rozjížďkách 21 (19, BFD, 38). BFD bylo rozdáno opravdu hodně, jsou i někteří se třemi…

V pátek se vyplnila předpověď, nejezdilo se. Nicméně večeře nám nebyla odepřena. V sobotu byl dopoledne náznak větru, jeden pokusný start a po otočení návětrné přerušení pro nulový potenciál větru. Oblíbená činnost balení lodě zakončila závod a po dálnici frčím k domovu.

Skalda, CZE 75

Výsledky zde ...

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3