Dopis (Prosba) Prezidenta ALT FINN - staré fotky

2021-03-24, Rudolf Lidařík
8
0

Ahoj všem finnařům,

Zima se pomalu chýlí ke konci, i když to podle teplot nevypadá. Začátek (jachtařského) roku bude opět ve znamení odkladů a přesunů závodů. Minimálně duben vidím dost černě a s tím jsou neodmyslitelně spjaty závody na Máchově jezeře. Docela mě štve, že si zase nezajezdíme na legendárním „výchoďáku“, který bude vanout celý duben nonstop až do konce lockdownu. Dnes jsem se bavil se Zdeňkem Chlupem a ten zatím sdílí mírný optimismus ohledně Pálavské regaty, ale podle mě by to byl malý zázrak, ale nebudeme skeptičtí...

Dalším důvodem tohoto dopisu je moje prosba. Spojil se se mnou Martin Vaňo (myslím SVK 111), ti kteří ho neznají, jedná se bývalého Slovenského finnaře, který založil facebookovou stránku Československý jachting před rokem 2000. Já jsem velmi špatným uživatelem tohoto media, ale daří se mi dívat na tyto fotky, které jsou úžasné. On tyto fotky sbírá od všech možných přispěvatelů a Slovensku, ale i u nás. Martin je vášnivý fotograf a hlavně pracuje v oblasti IT a má přístup k dobré skenovací technice (Martin promine, že to dále nerozvedu, ale já jsem IT jelito).  Byl jsem Martinem požádán, abych vás kontaktoval a poprosil, zdali by jste mu mohly poskytnout finnařské fotky z vašich archivů (před rokem 2000). On tyto fotky naskenuje, upraví a vloží na tyto FB stránky. Následně budou vaše fotky vráceny poštou zpět. Dalším důležitým bodem hlavně pro nás je to, že nám tyto fotky poskytne v digitální podobě a my je vložíme na naše www stránky (v minulosti tento pokus již byl). A budeme mít krásnou fotogalerii starých a starších fotek. Je to založeno na důvěře, že fotky, které mu pošlete, se Vám v pořádku vrátí a ještě budou digitalizovány. Já jsem dnes poslal, co jsem našel. Níže pošlu přesné znění Martinova mailu s adresou a kontaktem. Poslední věc, která mě velice potěšila je jeho velice vysoce ceněná kvalita našich webových stránek – za to moc děkuji našim webmasterům – jste borci (nikdy jsem o vás nepochyboval).

Moc Vám za to děkuji a doufám, že zase brzy uvidíme.

S pozdravem Ruda Lidařík, CZE 3


Citace Martinova mailu:

Ahoj Rudi, rád som ťa dnes počul, to je fajn takto po rokoch oprášiť dávne priateľské vzťahy.
Mailovú adresu  z ktorej ti píšem považuj za primárnu, ale posielam ti aj pracovnú pre každý prípad:

martin_vano@sk.ibm.com
Mobil: +421 917 601 432
Adresa na zaslanie fotiek:

Martin Vaňo
Sputniková 17, 
821 02 Bratislava, Slovensko

 Budem mimoriadne rád, ak sa ti podarí poslať mi nejaké fotky poštou. Ak budeš mať aj nejakých kolegov finárov, ale dokonca aj iných tried, ktorí by mali tiež fotky spred roku 2000, mám o ne veľký záujem. Preferujem scanovanie u mňa doma, nakoľko mám poloprofesionálny scanner (napríklad negatívy či diapozitívy scanujem na 9600 dpi čo bežné scannery neponúkajú). Fotky následne retušujem (doslova každá jedna prejde nejakým postprocesom než to zverejním. Fotky vždy vrátim, môžete sa 100% spoľahnúť a vždy ich  zverejňujem pod menom autora alebo majiteľa. Z českých jachtárov som zatiaľ v kontakte s Frantom Novotným z Brna, kontaktoval som aj Mareka Směšného .

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5