O pohár pivovaru Kocour

2021-10-13, Václav Cintl
1
0


Druhý říjnový víkend se na Máchově jezeře konala derniéra Českého poháru LT Finn v roce 2021 závodem O pohár pivovaru Kocour. A ač na startu bylo i několik závodníků, pro které to byla i současně premiéra na Finnu v aktuální sezóně, k závodu se registrovalo pouhých jedenáct startujících. Část finařů vyrazila do Španělska na Masters, část byla zdravotně indisponována či se nemohla dostavit z jiných rozličných důvodů.

Předpověď slibovala na celý víkend slunečné, i když už chladnější, počasí a východní vítr, a to především na sobotu. Ten se v sobotu skutečně dostavil, i když ta síla slibovaná na windguru byla dosažena jen v krátkých okamžicích. Přesto se podařilo v obtížných podmínkách, kdy vítr osciloval mezi 1 až 7mi metry a stálost směru byla značně pofiderní, odjet 3 rozjížďky.

Závodní komise chtěla všem účastníkům dopřát dostatek jachtařského vyžití, a tak první rozjížďku pekelně natáhla, a ta se tak díky trati i slábnoucímu větru jela hodně přes hodinu. Pak došlo ke korekci trati. Ale ať foukalo, jak foukalo, ať byla trať dlouhá, jak chtěla, průběh všech tří rozjížděk měl stále stejný scénář. Během prvního kola se dostal do čela výborně jezdící Zdeněk Gebhart, který potvrdil svoji skvělou formu z posledních závodů, a nedal nikomu šanci a svůj náskok vždy v průběhu rozjížďky navyšoval.

Za ním si pro druhé místo dojel Honza Čajčík a o třetí místo celkově svedli tuhý boj Venca Cintl s Vojtou Nalezencem. Musím uznat, že Vojta zraje jak víno a třetí místo jsem ustál se štěstím, no a tedy i s velkým úsilím. Pro mě osobně to byl první závod na finu po dvou letech (když nepočítám intermezzo loni na Dářku s jednou odjetou flautovou rozjížďkou) a večer jsem byl na rozdíl od ostatních úplně grogy.

Po společně večeři i následném posezení jsme se probudili do prosluněné neděle, ale jak již dává předchozí text tušit, větru jsme se už nedočkali. Ani osvědčený trik s ukončením závodu nepomohl, a vítr se nedostavil ani po něm, jak to tak většinou poťouchle dělá. Na závěr bych chtěl poděkovat pořadatelům a rozhodčím za skvělou práci a také sponzorům, jmenovitě Pivovaru Kocour, firmě Dozon a SKARF Invest. No a také všem závodníkům za účast a věřím, že se příští rok sejdeme na Mácháči už na jarních závodech a i větším počtu.

Celkové výsledky

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3