Finn Duel - Wolfgangsee

2022-06-29, Vláda Skalický
2
0

O víkendu 24-25.6 na Wolfgangsee pořádalo UYC pohárový závod. Předpověď na windguru nebyla moc příznivá, ale i tak jsme se přijeli podívat na jezero čtyři češi. Vlastně šest, protože také závodila třída Star, se dvěmi českými posádkami. Sice jiný závod, ale na stejném okruhu.

A to podívat téměř doslova neboť v sobotu jsme odpoledne staženým AP byli sice poprošeni o vyjetí na vodu, ale ani asi po tříhodinové bloumání po hladině start nepřineslo. Aspoň byl čas na podvečerní Beer a talíř s rybou. Pepa Jochovič nachytal.. Kecám. V kuchyni ji vyndali z mrazáku a přihodili něco rýže.

Neděle se od rána také tvářila, že dostojí do puntíku předpovědi. Slunce a nic.. Poslední start byl na třetí hodinu. Ve dvě už pár lodí začalo balit a také začalo lehce foukat. Tak nás vyhnali na vodu. Eura za startovné si přece musí zasloužit. Vítr okolo 3m/s a ani Mácháč by se za změny směrů nemusel červenat. Vypustili Stáry pár minut za nimi nás. Až napodruhé se start povedl. Startovní bojka totiž nepochopila, že se musí držet lodí a zůstala za nimi v okamžiku startu i o dvě délky.

Tři kola nakonec zkrátili na dvě, Zdenek po startu na levém křídle vychytal poryv, který mu přinesl výšku a náskok, který udržel až do cíle. Matouš startující z opačného konce čáry vykličkoval dvojku.

Byla to loterie, změny buď vynesly nebo zařízly. Mě vynesly na šestku, Pepu zařízly na jedenácté místo. A nebylo obrany.

Pak už jen balení, lahev bílého a cesta domů.

Jo a Stáry vyhrál Mike…

Výsledky v pdf.

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5