MČR 2022 - Lipno, Kovářov

2022-09-06, Láďa Hyrš
3
2

Na startu se sešlo 23 lodí, z toho 3 slovenské a jedna německá.  Předpověď na celé tři dny nevypadala vůbec dobře, skoro pořád déšť a slabý vítr. 

Počasí nakonec překvapilo, bylo teplo a pršelo až v neděli na balení lodí. Ovšem větrno moc nebylo. Pátek a neděle nic nefouklo.  Sobota se naštěstí povedla, kdy v celkem stabilním slabším větru do 6 m/s jsme odjeli 4 solidní rozjížďky.

Za ten jeden den se nejen na vodě viděly věci, které se tak často nevidí. Martin Kaloš musel pro nemoc zabalit a odjet už v sobotu dopoledne. Já jsem v první rozjížďce při dojezdu do cíle tak nějak netrefil bránu, což ovšem nevadilo ani Mihošovi, který se vydal za mnou. Nebýt Kamila Ščerby, ani bych se nevracel, vůbec jsem si toho nevšimnul. Stálo mě to asi 7 míst. Jirka Hýža přestoupal jedničku asi o 30 metrů.   Robo Poor testoval po halze kvalitu vody. Naražená žebra, tržná rána na prstě a trefená Rudova loď. Patrik Ščerba se musel „vydýchávat“ na vodě asi ještě hodinu po dojetí poslední rozjížďky, ve které byl, těsně před cílem, ne jednou obtěžován Vojtovým ráhnem. Zdenda Gebhart by byl celkově 4. snad i poslepu. Asi jel na automat. Nicméně tento mód se nelíbil nejenom Janě a po „válečné poradě“ tří zdravotnic (Jana, Romana a Bára) a podání nezbytných léků byl nenápadně převezen autem Pepy Jochoviče do Krumlovské nemocnice.

Konec dobrý všechno dobré... Největší úlevu bezesporu zažila Jana, když v neděli ráno volal Zdenda Romaně, poněvadž Jana byla mimo signál, a už podle hlasu bylo jasné, že Zdenda zpátky přepnul do závodního módu.

No a výsledky? Mistrem ČR se po stabilním výkonu stal Ruda Lidařík, druhý byl Jirka Hýža a já třetí. Myslím, že ve světle výše popsaných událostí nebyly asi pro nikoho prioritou.

Nezbývá než poděkovat sponzorům a pořadatelům za velkolepé pohoštění, které se fakt nedalo sníst. Děkujeme.

Fotogalerie a celkové výsledky.


Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3