Sezóna odstartovala závodem Finn premiéra

2024-04-16, Václav Cintl
2
0

První dubnový víkend odstartovala na Máchově jezeře finařská sezóna závodem Finn premiéra a byl to start veskrze příjemný. Po minulých dvou sezónách, kdy počasí zvalo spíše do lyžařské stopy, panovalo téměř letní počasí s teplotami přes dvacet stupňů a slunko osvětlovalo ikonický výhled na hrad Bezděz. Na startu se sešlo slušných 11 lodí.

Za dva dny se ve slabším a pulsujícím větru podařilo odjet 3 rozjížďky a jedno kolo ze čtvrté zrušené. Rozhodčí začali pěkně zostra, a tak se i místní ostřílený borec Venca Cintl ml. musel pro předčasný start pakovat hned z první rozjížďky sezóny a potom jen z dáli přihlížet, jak se lišáckou jízdou k vítězství probíjí další místní borec Martin Vacula, následovaný Ivanem Ramešem a Honzou Čajčíkem.

V druhé rozjížďce si systémem start-cíl spravil chuť Venca Cintl ml. následovaný Pepou Babickým a Vojtou Nalezencem. Třetí rozjížďka byla po prvním kole pro nedostatek větru zrušena a tak po sobotě byl v čele Ivan Rameš před Pepou Babickým a Vojtou Nalezencem.

V neděli slibovala předpověď podobné podmínky jako v sobotu, ale nakonec se podařilo odjet pouze jednu rozjížďku. V té celou dobu marně naháněl Ivan Vencu, kteří se postupně vzdálili zbytku pole. S odstupem třetí dorazil Honza Čajčík, kterému to stačilo k celkovému stříbru. Vyhrál suverénně Ivan Rameš a bronz díky shodě náhod připadl do klína Vencovi Cintlovi ml. Vyrovnanost ve výsledcích dokresluje, že rozdíl mezi druhým a šestým místem byly pouhé dva body. Na závěr bych chtěl poděkovat pořadatelům za vydařenou organizaci a pěkný start do sezóny, která pokračuje pohárovým závodem Pohár HAAS+SOHN.

Výsledky: https://finnclass.cz/race/2810

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5