Vrcholné podniky třídy Finn

2017-09-04, zdroj ČSJ
0
0

Na Balatonu se od 20. do 27. srpna jelo mistrovství světa juniorů třídy Finn. Ondřej Teplý skončil na sedmém místě, vyhrál Fin Oskari Muhonen.

„Byly to těžké závody, rozjížďky se odjely ve třech dnech v podmínkách s větrem buď do 4 uzlů nebo s 50stupňovými změnami větru. V těchto podmínkách byla v podstatě jediná taktika, a to střelit stranu a doufat, že to vyjde. To se od Balatonu ale čekalo. Ideální by bylo zhubnout na hranici 90 kg, ale kvůli ztrátě času s pozdějším přibíráním jsme se pro tuto variantu nerozhodli,“ okomentoval Silver Cup jeho předloňský vítěz a loňský vicemistr Ondřej Teplý. 

Nyní se závodníci z Balatonfüredu přesunuli do Balatonföldváru, kde dnes začal měřením a registrací Opel Finn Gold Cup, aneb mistrovství světa třídy Finn. Přihlášeno je 124 závodníků. Kromě Ondry budou závodit ještě Martin Jozíf, Josef Jochovič, Vladimír Skalický a Michael Maier. První start je naplánován na pondělí 4. září v 11 hodin. Závodit se bude až do neděle 10. září, kdy mistrovství vyvrcholí finálovou medailovou rozjížďkou. Závod můžete sledovat zde: www.2017finngoldcup.org.

Výsledky Silver Cupu zde: http://2017.finnsilvercup.org/wp-content/uploads/2017/08/Final-results.htm

Autor: Eva Skořepová, Foto: Robert Deaves


Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3