Zpráva z Mistrovství Slovenska na Liptovské Maře

2017-09-20, Ruda Lidařík
0
0

Zpráva z Mistrovství Slovenska konaném na Liptovské Maře v termínu od 15. -17. 9. 2017
Pořadatel závodu YC LIMAR – Liptovský Mikuláš

Tento závod vypsaný na 12 rozjížděk ve třech závodních dnech se přihlásilo 20 finařů (8 Slovenských a 12 Českých), což překvapilo i velké optimisty. Bohužel toto je jediná dobrá zpráva z tohoto závodu. Od samotného začátku závod provázela nepřízeň počasí spojená s bezvětřím a deštěm. S postupujícím časem stoupala i nervozita u závodní komise i u závodníků způsobující zmatky v organizaci, ale jak se říká ve větru umí závody udělat každý. I přes několik zoufalých pokusů se v pátek neodjela žádná rozjížďka a tím pádem na sobotu byl plánovaný start už na 9:00. Přes lehký bojkot finařské flotily jsme i my kolem 12:00 vyjeli na vodu a směřovali na start, nicméně startovní komise nepočkala na všechny a na startu bylo připravených pouze cca 5 závodníků a ostatní to nestíhali. Díky kolegiálnímu přístupu se počkalo na ostatní a mohlo se startovat. Bohužel startovní komise původní start realizovala a tím pádem jsme všichni měli místo čísel v první rozjížďce písmenka. V průběhu rozjížďky vítr slábnul, až byl race zrušený. Takže v sobotu zase nic, kromě jedné písmenkové rozjížďky a spokojené Severo-Moravské skupinky, která strávila den v Aquaparku a tím byli vítězi dne. V neděli start opět v 9:00, i přes celkem slušný vítr komise na start vyjela docela pozdě, nicméně se podařilo odjet dvě cca 20 minutové rozjížďky, a třetí po prvním kole pro naprosté bezvětří přerušit.

Po krátkém čekání na vodě jsme se odebrali na břeh s tím, že se čeká do 17:00 hodin, což zapříčinilo velký odliv závodníků, kteří zabalili lodě a jeli domů. V odpoledních hodinách už nikdo s finařů na vodu nešel, dále pokračovali pouze optíci a laseři. Co se týká výsledků tak vyhrál Láďa Hyrš, následovaný Kamilem Ščerbou a Rudou Lidaříkem (Kdybych si vzpomněl na dohodu, že třetí píše článek tak jsem se snažil více).

Jako závěrečný bonus bylo čekání na vyhlášení výsledků, které proběhlo v 18:00 hodin a to byla opravdu ta poslední tečka za tímto závodem. Díky tomuto zpoždění se vyhlášení zúčastnilo opravdu minimum závodníků.  

Celkové výsledky závodu jsou zde.

Text a foto: Ruda Lidařík, CZE 3

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3