Zpráva z regaty Pohár Slovana na Senci 14.-15.10. 2017

2017-10-16, Libor Valouch
0
0

Pořadatel závodu Yacht Club Slovan Bratislava.

Nezvykle teplé a slunečné počasí které každoročně objednává Róbert Poor, bylo lákadlem Memoriálu Oty Malého a Tonky Malej. Změřit síly přijelo devatenáct závodníků LT. Finn z česka a slovenska a devět čistě slovenských závodníků LT Laser Radial.

Sobota v mírném severozápadním vánku a znatelném podstavu vodní hladiny přinesla čtyři podmínkami velmi podobné rozjíždky. Z nichž každou tvořily tři plochodrážní trojůhleníky. Krátkou stoupačku na první značku, delší stoupačku pod břehy na značku druhou a raum na značku třetí. Ovšem mezi závodníky panovala dobrá nálada a sportovní zážitek si užívali. Vítězství v jednotlivých rozjíždkách si rozdělili Mosný Peter, Rudolf Lidařík a Tomáš Mihalík těsně pronásledovaní Kamilem Ščerbou a Andrejem Holákem. Překvapením dne se stal již zmiňovaný Robo, který se během druhé rozjíždky rozhodl ukončit své snažení a ze svého vodního příbytku ozvučit Slnečné jazerá. Po vodě čekalo závoníky občerstvení v podobě řízku se salátem a moravským sudem plzeňského prazdroje.

Neděle nepřinesla kromě opět vydařeného počasí žádný vítr a závod byl v dopoledních hodinách ukončen. V LT Finn zvítězil Rudolf Lidařík, druhé místo obsadil Peter Mosný a třetí místo Kamil Ščerba. V radiálech zvítězil Michal Andel. 

Více foto na Facebooku YC Slovan Bratislava: https://www.facebook.com/ycslovan/posts/1484058661662532


Text: Libor Valouch, CZE 24

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3