Finn Premiera - reportáž

2018-04-16, Vladimír Skalický
0
0

Druhým závodem letošní sezony na Mácháči byl závod Finn Premiera pořádaný jachtklubem Máchova jezera Staré Splavy.

Windguru na tento víkend slibovalo sluníčko, relativní teplo a hlavně JV vítr 5-12 m/s. A jak slíbilo tak se taky stalo. Oproti minulému týdnu se počet finnařů zdvojnásobil na 14. Mohlo nás být i patnáct, ale Venda se raději toulá po porodnicích:- ) Nástup závodníků rozveselila zmínka o plánovaných čtyřech rozjížďkách na sobotní odpoledne...

Na vodě to výsledkově byla nuda. Pepa Jochovič hodil tři jedničky (asi si vzpomněl na loňskou zimní návštěvu Valencie). No ve čtvrté rozjížďce, kdy vítr honil ručičku anemometru za desítku, si ale uvědomil svoji úlohu domestika a na závětrné bojce  při halze cvaknutím uvolnil prostor pro Ivanovu vytouženou jedničku z rozjížďky. Ani nevím jestli se Pepa namočil nebo předvedl svůj oblíbený štičí taneček pata špička a hup na ploutev. My s Trndou jsme neváhali a vystřihli paralelní  „kravskou“. Jistota je jistota dvojka a trojka v cíli je taky dobrá, ne. Do sedmi či osmi stupňové vody se nám nechtělo, i když by jsme nebyli první. Toto prvenství pro sebe uzmul Petr Kramář – první rozjížďka, první zaďák a už se drápal na ploutev. Bohužel pro něj z té mokré strany.  Nebyl sám, i Martin „Plecitka“ se taky rozhodl umýt apretaci ze svojí nové plachty. Nicméně absolutním vítězem plavecké části dne se stal Dušan Makrlík se čtyřmi koupelemi.

Sobota skončila v pořadí Pepa, Ivan, Trnda, Jirka Outrata a my další..

Nedělní dopoledne bylo počasím jak přes lehce použitý kopírák. Na jedenáctou jsme vyrazili na zbylé dvě rozjížďky. Už bez Martina Trnavského, který zapřáhl oslíka do svého kočovného povozu a odjel skotačit na zahraniční divadelní prkna.

Dnešní změny větru lépe vychytal Ivan a dvěma jedničkama si vybojoval nejvyšší stupínek v závodě. Pepa ač se stejnými umístěními zůstal pod vrcholem na druhém místě a já dobrými dojezdy v druhé polovině závodu přeskočil Jirku Outratu a získal poslední místo honorované pohárem.


Stupně vítězů kategorie Finn
(zleva: 2. Pepa Jochovič, 1. Ivan Rameš, 3. Vladimír Skalický)

Užili jsme si víkend, poděkování pořadateli, zejména těm mrznoucím na člunech a ahoj na dalších závodech.
Kompletní výsledky závodu jsou zde.

Skalda, CZE 75

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3