Pohár HAAS+SOHN, Mácháč - reportáž

2018-04-24, Láďa Hyrš
0
0

První pohárový závod roku 2018 překvapil hned několikrát. Na úvod milé překvapení - 30 lodí na startu, tedy 29, Venca Cintl si to špatně načasoval a zase se musel starat o rodinu, ovšem další malá Cintlovka je jistě pádný důvod k absenci, Venco ještě jednou GRATULACE.

Druhé, smutná událost, minuta ticha při nástupu za tatínka Zdenka Gebharta, ještě jednou Zdendo, upřímnou soustrast Tobě i celé rodině.

Třetí překvapení byla, aspoň pro mě, nebývalá aktivita ředitele závodu. Venca Cintl st., vyhnal v sobotu všechny na vodu, přestože skoro nefoukalo. Kupodivu nikdo nic proti tomu neměl i když to chvílemi vypadalo na pěknej volej, hele. Předpověď slibovala, že se rozfouká a to se taky do hodiny stalo.. Venca to asi cítil i ve svých finařských kloubech.

Čtvrté překvapení bylo počasí. Asi poprvé co jezdím s Finem na Mácháč bylo teplo a co víc dokonce foukalo, slabší až střední vítr, celkem stabilního směru po oba dny. V sobotu dvě rozjížďky, v neděli potom tři. Dlouhá stoupačka, zkrácení dle situace, žádné prostoje. Dobrá práce čtyřčlenného týmu na vodě v čele s Babanem.

Tradiční večeře u sousedů, pivo grátis, organizace závodu na vodě i na břehu bezchybná. Na závěr vyhlášení všeho co se dalo, včetně losovačky o kamna. Jediné co nevyhlašovalo byl Pohár 2017 a jestli se nepletu, nevyhlašoval se ani za rok 2016. Ale to má na starosti někdo jiný, že by El prezidento?

Celkové výsledky závodu jsou zde a pár fotek ze závodu máme v galeriích tady.

Výsledky SKI regata 2018: 1. Zdeněk Gebhart, 2. Martin Jozíf, 3. Láďa Hyrš a všechny výsledky ski-regata-2018.pdf


Celkové výsledky: 1. Ruda Lidařík, 2. Zdeněk Gebhart, 3. Láďa Hyrš

Kategorie nad 50: 1. Zdeněk Gebhart, 2. Ivan Rameš, 3. Martin Jozíf

Mácháčská liga 2017:  1. Ivan Rameš, 2. Ruda Lidařík, 3. Cintl Václav

Cintlovky jedou do Brna - Petr Audy neměl slov, já su tak štastné…

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3