M.B. Keramika Pálavská regata 2018 - reportáž

2018-05-09, Láďa Hyrš
0
0

Druhý pohárový závod na Nových Mlýnech ve dnech 28. - 30. 4., byl z kategorie snů a věřím, že mi dají za pravdu i všichni finnaři co tam vážili cestu. Ovšem jeden týpek z Maďarska bude nejspíš jiného názoru. Jeho nový Wilke rozčísnul hladinu a nekompromisně pokračoval hlouběji a hlouběji, což byl jeho konec.

Kromě dvou Maďarů přijeli tři lodě z Rakouska a šest finnařů ze Slovenska. Celkem tedy 11 kousků ze zahraničí. Jednoduchá matematika nám prozradí, že našich bylo 23. Což si myslím, že je málo. Pro Ty, kteří zapomněli, kde se to vlastně jezdí:

Tento závod patří k jednomu z nejlépe organizovaných závodů již několik let a za to může  Janek Chlup a jeho syn Zdeněk.  Letos to bylo, jako již tradičně, bez chyby. Snídaně, svačina po rozjížďkách, tombola, společenský večer ve stanu s hudbou a večeří i pro doprovod. Za menu, které bylo připraveno, by se nemusela stydět ani lepší restaurace.

Jediné co se nedá objednat je počasí. Ovšem i o tomto jsem letos zapochyboval, snad se museli upsat ďáblu… Teplo, slunečno a větrno. V sobotu tři rozjížďky za středního větru, v neděli čtyři za silnějšího a v pondělí ještě jako bonus dvě za větru o nárazech cca 14 m/s. Prostě paráda, to byl jachting se vším všudy.  Už ani nevím kolikrát a kdo se koupal, ale bylo jich dost.

No a teď ke sportovní stránce. Celkem se tedy odjelo 9 rozjížděk. Po prvním dni jsem vedl, ovšem dalo se tušit, že to dlouho nevydrží. Tak jsem to 1. místo po prvním dni lehce oslavil u Frly ve sklípku, v takové komorní atmosféře já a Zdeněk Gebhart s manželkami a Vláďa Skalický. Vínečko bylo vynikající a k tomu něco z Frlova grilu .. Trochu jsem odbočil...

V sobotu šel Ruda brzy spát a bylo to znát.. Druhý den třikrát vyhrál a jednou dvojka. O vítězi bylo rozhodnuto. Jirka Hýža skončil druhý na shodu s třetím Maďarem. No a já bramborovka a jako bonus článek, což mi hned po nástupu s velkým úsměvem připomněl Skalda, dobrák jeden..

A co na závěr?

Bližší info:

Kvalita a teplota vody – Čajda, Pepa Jochovič, Frenky, Tomáš Mihálik, ten Maďar a další...

Vnitřní nebo vnější okruh? – Martin Jozíf

Aktuální cena nového Wilke - Teplas a zase ten Maďar...

Výsledky máme tady a foto na stránkách palavska.com.

Autor textu: Láďa Hyrš

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3