Finn World Masters 2018 v El Balis

2018-07-10, Jiří Outrata
0
0

Tento závod byl druhý největší v historii třídy Finn co se týče počtu účastníků (341). Z Česka do El Balis přijelo 8 finnařů (Dvořák, Jochovič, Jozíf, Maier, Outrata, Plecitý, Skalický a Vinkl). Pořadatelé se relativně dobře vyrovnali s umístěním tolika lodí na břehu a s jejich spouštěním a vytahováním, ale jízdní kola byla velmi zapotřebí pro překovávání značných vzdáleností mezi parkovištěm a lodí.

Celou regatu provázel nedostatek větru, neboť jsme nedokončili ani tréninkovou rozjížďku a ve vlastním závodě jsme odjeli z plánovaných osmi rozjížděk  pouze pět. Z toho první tři za spíše slabšího větru,  ve čtvrté pak byl (alespoň na mém okruhu) vítr docela silný (povoleno pumpování) a v páté foukal pěkný střední vítr. V prvních 3 rozjížďkách zajel výborně M. Maier, ale pak ho začaly bolet záda a do pátečních dvou rozjížděk už nemohl nastoupit. Martinovi P., Vláďovi, Pepovi a mně se podařilo dojet uspokojivě pouze v některých rozjížďkách a tomu odpovídá též naše celkové umístění  (Martin 95, já 102, Vláďa 126 a Pepa 136). M. Jozíf dostal 3 x penaltu, což ho srazilo na 143. místo. Petr Vinkl skončil 198. a Jirka Dvořák až 334., neboť zmeškal poslední 2 rozjížďky. Mně utekla bronzová medaile v Legendách o 1 bod, což mě hodně mrzí, neboť H. Sprague měl 2 x BFD, takže šance na dobrý výsledek určitě byla. Jinak, co se týče výsledků na předních místech, vyhrál asi poprvé v dějinách FWM závodník kategorie GGM. Byl to J.L. Doreste, olympijský vítěz ze Soulu 1988. V prvních deseti dále skončil mistr světa z r. 1977

J. Blanco (7.) a další bývalý mistr světa T. Schmidt (9.). Velkým překvapením bylo celkově druhé místo chilského závodníka A. Poncella (GM).

autor textu: Jirka Outrata, CZE 8

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3