Reportáž z MMČR 2018, Kovářov

2018-09-06, Matouš Červenka
0
0

30.8. - 2.9. se konalo na Lipně v Kovářově Mezinárodní mistrovství ČR v lodní třídě finn. sešlo se 36 lodí z šesti zemí. Česka, Slovenska, Polska, Rakouska, Nizozemska a dokonce i Austrálie. Ve čtvrtek závodníky přivítal západní až jihozápadní vítr 5 - 7 m/s. V první rozjížďce se vedení ujal Láďa Hyrš, o druhé místo soupeřili rakouský závodník Michael Gubi a Matouš Červenka a v tomto pořadí také rozjížďka skončila.

Druhou rozjížďku dlouho vedl Jirka Hýža před Rudou Lidaříkem, ale netrefil dobře cíl a tak Ruda bral vítězství, druhý Venca Cintl, třetí John z Austrálie a Jirka Hýža. čtvrtý. Po prvním dnu tak díky vyrovnaným výsledkům vedl Venca Cintl. V pátek se vítr stočil na severovýchod a zeslábl. Přifouklo nečekaně zleva a tak slavili úspěch finnaři, kteří měli odvahu vyjet na stranu. Většinu rozjížďky vedl nový finnař Martin Vacula pronásledoval ho Matouš Červenka a Zdeňěk Gebhart.

V poslední stoupačce stáhl náskok Matouš Červenka a v průběhu zaďáku díky výjezdu doprava dotáhl stíhací jízdu k premiérovému vítězství v rozjížďce na mistrovství. Druhé místo během zaďáku vybojoval Zdeněk Gebhart a třetí místo pro nového finnaře Martina Vaculu z Mácháče. Čtvrtou rozjížďku nejlépe rozjel Láďa Hyrš, který měl slušný náskok před Rudou Lidaříkem. V poslední stoupačce však šikovně vyjel doprava Matouš Červenka a dotáhl se těsně na Láďu a takto pořadí již zůstalo, Ruda skončil třetí. 

Po dvou dnech vedl Matouš Červenka, druhý Láďa Hyrš na shodu s třetím Michaelem Gubim. V sobotu se ve slabém severozápadním větru nejlépe prosadil Michael Gubi, čímž si zajistil celkové vítězství. Láďa Hyrš skončil čtvrtý a Matouš Červenka desátý, což znamenalo shodu bodů těchto závodníků, ale díky dvou vyhraným rozjížďkám skončil Láďa při shodě celkově druhý a první z Čechů, tedy mistr republiky, druhý z Čechů (celkově třetí) Matouš Červenka, třetí z Čechů (celkově čtvrtý, díky vyrovnaným výsledkům a druhým místu v poslední rozjížďce) Jirka Hýža těsně před dotírajícím Zdeňkem Gebhardem.  I když počasí moc nepřálo, díky sponzorům dostali závodníci vždy po příjezdu na břeh teplou polévku a brzy na to teplou večeři, moc děkujeme sponzorům a pečovatelům a organizátorům za perfektní zázemí. 

Celkové výsledky závodu jsou tady a pár fotek ze závodu máme v galerii.

Těšíme se na další mistrovství 2019 pravděpodobně na Nových Mlýnech.


  


Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3