Baban Cup - reportáž

2018-10-15, Cintl Václav, jr.
0
0

První říjnový víkend byla finařská sezóna na Máchově jezeře zakončena tradičním závodem Baban Cup. I když to tentokráte již nebylo součástí Poháru ČR, slunečné a teplé počasí přilákalo na start 16 finařů, což bylo nad očekávání.

Větrná předpověď slibovala vítr na sobotu a pak až na nedělní odpoledne a počasí se tohoto plánu dokonale drželo. V sobotu se tak podařilo odjet čtyři rozjížďky za slabšího a místy středního větru jižního až jihovýchodního směru (od dokské zátoky). Vítr nahrával spíše lehčím závodníkům, čehož dokonale využil Martin Plecitý, který zvítězil ve dvou rozjížďkách, k tomu přidal jedno druhé a jedno čtvrté místo a z toho rezultovalo jasné vítězství. Tuto premisu potvrdil druhým místem Zdeněk Gebhart a třetí byl první z težších borců Venca Cintl ml. (naštěstí jsem v poslední době 3 kila shodil :-).

Někteří ještě těžší borci pak z psychicky náročného závodu postupně odstupovali, protože rozdíl rychlosti za daných podmínek byl markantní. V neděli se vítr tradičně a dle plánu dostavil až po vyhlášení výsledků, ale i tak slunečné a teplé počasí během celého víkendu a sobotní čtyři rozjížďky daly pěknou tečku za letošní finařskou sezónou na Máchově jezeře, z níž jako král vyšel opět Ivan Rameš (i přes svoji neúčast na tomto posledním závodě). Takže na jaře 2019 na Mácháči opět na viděnou a do té doby se mějte krásně!

Vysledky tady.

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3