Pohár HAAS+SOHN - reportáž

2019-04-23, Cintl Václav, jr.
0
0

V půlce dubna se jel na Máchově jezeře první pohárový závod sezony Pohár HAAS+SOHN, který byl rovněž druhou částí Ski regatty. A nutno dodat, že počasí se tomuto faktu trefně přizpůsobilo. Po dvou závodech odjetých v příjemných jarních podmínkách dala tento víkend o sobě paní Zima opět vědět. Ale ani ranní teploty těsně nad nulou a občasné sněžení neodradilo 25 borců od účasti v závodě. Zpestřením fotily, byla jistě účast třech polských finařů, kteří se zúčastnili i zimní části SKI Regaty.

Větrná předpověď slibovala lepší podmínky na neděli, ale jak už to bývá, nakonec bylo vše jinak. Po dlouhém sobotním čekání jsme přeci jen v půl třetí vyrazili na vodu a po počáteční nedůvěře odjeli celkem tři slušné rozjížďky za středního severního větru. Vítězem dne byl jednoznačně Ruda Lidařík, který vyhrál všechny tři rozjížďky. Sprinterem dne mohl být nazván Venca Cintl, který pokaždé točil jedničku první, ale nakonec se propadl a s dojezdy 2, 3, 4 držel třetí místo. Stíhačem dne byl naopak Láďa Hyrš, který se někdy až z horoucích pekel dobře zvoleným křídlem probil dopředu a s rozjížďkami 4, 2, 2 se usadil na stříbrné pozici. Těsně za stupni číhali Zdeněk Gebhart (3, 8,7), Honza Čajčík (5, 4, 10) a Ivan Rameš (6, 10, 9).

Zima na vodě nebyla nakonec tak hrozná a jak jsem se dozvěděl, někteří závodníci se mezi rozjížďkami zahřívali i malými doušky slivovice. Na večer byla připravena společná večeře a taktický rozbor závodních situací ve skupinách u sklenky alka či nealka. Nedělní winduguru i windy slibovaly východní vítr (jak říká Ruda „co svět neviděl“). Bohužel, vítr navzdory předpovědi vál od rána slabý západního směru a ne a ne se otočit a zesílit. A tak nakonec komise před jednou ukončila závod a sobotní výsledky se staly definitivními.


Stupňe vítězů: 3.Cintl Václav, 1.Lidařík Rudolf, 2.Hyrš Ladislav

V kategorii 50+ se za Zdeňkem a Ivanem na třetím místě umístil Martin Plecitý (sedmý celkově). Vítězem Poháru HAAS+SOHN se stal Ruda před Láďou a Vencou. Vítězem SKI Regaty se stal díky vyrovnaným výsledků v lyžařské i jachtařské části Venca Cintl před Zdeňkem Gebhartem a Rudou Lidaříkem. Celkem se obou částí SKI Regaty zúčastnilo 12 borců. No a v úplném finále při tradiční karlovarské losovačce přisoudila Ellen Kramářová kamna Zdeňkovi Gebhartovi. Gratulace všem vítězům, poděkování všem závodníkům i doprovodu za účast, pořadatelům a rozhodčním za perfektní organizaci a přání opětovného shledání na dalším ročníku či jiných závodech pořádaných Jachtklubem Česká Lípa.

Konečné pořadí SKI regaty: VysledkySKIRegatta2019.pdf

Celkové výsledky závodu máme tady a fotogalerie je zde.


Partneři závodu:








Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3