Finn Masters Olešná 2019

2019-07-08, Láďa Hyrš
0
0

Letošní ročník Finn Masters se vydařil po všech stránkách...

  • Společenská část – zahájení večírku jsem nestihnul, byl už totiž v pátek ráno kolem půl páté asi tak. V tento čas  se totiž narodil Kamil Štěrba a letos mu bylo 50 let.  A byl to asi pěkný rachot ... Kdo chce podrobnosti, musí se zeptat …


Páteční ranní ceremoniál, decentně doprovázený houkáním aut, 4:30 hodin (pozn. překladatele:-)

Oslavenec a hlavní organizátor závodu včetně všech dobrovolníků  zaslouží velkou pochvalu.

K již standartní bohaté večeři přidali i výbornou snídani hotelového stylu. Takže takový závod s polopenzí byl velice příjemným. Přes den samozřejmě fungoval tradiční bufet.

Hlavní ceremoniál Kamilových půl sta let ve stylu Borat byl poněkud neobvyklým a svým pojetím si říkal o vysílání po dvaadvacáté hodině. Když jsme uviděli vycházet „atletické postavy jachtařů“ oděných do útlých Boratek, zakryli jsme dětem oči a šli se radši projít.

Takže opět ... Kdo chce podrobnosti, musí se zeptat …

Večery byly příjemné spojené s posezením a tancem..

  • Sportovní část – celkem 21 kousků na startu.  Pátek moc nefoukalo a na vodu se nevyjelo, což vyhovovalo Kamilovi, který nemusel ani na minutu přerušit oslavy. Za další dva dny při středním nárazovém větru se odjelo hodně slušných sedm rozjížděk. Kdo jak jezdil to už si fakt nepamatuji. Jediným mým cílem bylo, nebýt třetí, abych se vyhnul článku. Nějak jsem to špatně spočítal a i když jsem nechal Zdendu Gebharta, aby mě v poslední rozjížďce před cílem předjel, tak to stejně nevyšlo a na shodu jsem skončil 3. První vítězství v historii Masters si odvezl Ruda Lidařík, druhý pak Michal Hrubý na lodi Patrika Štěrby. Celkové výsledky tady.
  • Počasí – bez chyby. Teplo a větrno.
  • Vyhlášení výsledků – tak to bylo úplně nejlepší. Ceny byly hodně slušné, dalo by se říct, že nadstandartní. Bylo něco pro všechny. Každý si odnesl krásnou nerezovou plaketu a k tomu si vylosoval cenu, vyhlašováno od posledního. Třeba já jsem si odnesl parádní sadu vod do ostřikovačů. Zato Dalibor Fanfrla, který jel v kategorii dřevěnek, si vylosoval luxusní broušenou mísu.

Ještě jedna cena byla předána a to již při zahájení závodu. Tuto cenu si odnesl Zdenda Gebhart a byl to kanystr nafty pro nejvzdálenějšího účastníka. Schválně jsem to dal do map a je to úctyhodných 540 km jedna cesta. A to musím říct.. to se cení.. slovo chlapa z Bublavy je pořád slovo chlapa s velkým CH a to platí. Slíbil, že přijede a přijel. Škoda, že není více takových mezi námi, co slíbí  a dodrží slovo. 

  • A to je vše.
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3